Ο Banksy αποκάλυψε ένα νέο έργο τέχνης στο πλάι ενός κτιρίου στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Το χαρακτηριστικό στένσιλ κομμάτι του άπιαστου καλλιτέχνη, το οποίο φαίνεται να δείχνει μια κατσίκα σκαρφαλωμένη σε μια προεξοχή καθώς πέφτουν βράχοι, έχει ζωγραφιστεί σε έναν τοίχο στο Kew Green του Ρίτσμοντ.

Δημοσίευσε μια φωτογραφία του έργου τέχνης στο Instagram του τη Δευτέρα, τρόπος που έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για τα έργα του.

Το κομμάτι περιείχε επίσης μια πραγματική κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που ήταν στραμμένη προς την κατσίκα, αλλά από τότε έχει μεταφερθεί στην αρχική της θέση. Ο Banksy δεν έγραψε λεζάντα στο έργο τέχνης στην ανάρτησή του στο Instagram, αφήνοντας πολλούς να το ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο.

Κάποιοι πρότειναν ότι η απεικόνιση μιας κατσίκας σε έναν γκρεμό αντιπροσώπευε την ανθρώπινη φυλή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή «στο χείλος της εξαφάνισης». Άλλοι ερμήνευσαν τη συμπερίληψη της κάμερας CCTV στο έργο τέχνης ως ένδειξη ότι ακόμη και στους πιο ασυνήθιστους χώρους, δεν υπάρχει ιδιωτικότητα.

Εν τω μεταξύ, ένα άτομο αμφισβήτησε αν το έργο είχε κάποιο νόημα και έγραψε ότι ο Banksy απλά «νόμιζε ότι μια κατσίκα θα φαινόταν δροσερή εκεί πάνω». Όσοι βέβαια ζουν στο Kew είναι απλώς ευχαριστημένοι με τη δημιουργία που εμφανίστηκε στα κατώφλια τους.

Ο κάτοικος της περιοχής Malcolm Taylor αποκάλεσε το νέο έργο τέχνης «φανταστικό». «Νομίζω ότι είναι απίστευτο – ελπίζουμε να παραμείνει εδώ», είπε στο BBC London. Η Pauline Taylor είπε ότι τα εγγόνια της «θα εντυπωσιαστούν από αυτό». «Τα σπίτια μας είναι ακριβώς εκεί κάτω, οπότε όλοι το βάζουν στα κοινωνικά τους δίκτυα γράφοντας: «Θεέ μου, έχουμε έναν Banksy». Στο Kew, το πιστεύεις αυτό;», είπε. «Ευχαριστώ, Banksy», πρόσθεσε η κ. Taylor.

Ο καλλιτέχνης, του οποίου η ταυτότητα είναι άγνωστη, ζωγράφισε τελευταία φορά στην πρωτεύουσα στο Finsbury Park, όταν ψέκασε πράσινη μπογιά σε έναν τοίχο πίσω από ένα κομμένο δέντρο για να μοιάζει με φύλλωμα, με ένα στένσιλ ενός ατόμου που κρατά έναν ψεκαστήρα δίπλα του.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]